Folosirea Adezivului de POLISTIREN M36
Acest tip de adeziv este un tip de adeziv pe baza de lianti minerali, format din ciment, adaosuri minerale, polimeri de îmbunatatire a aderentei, plastifianti, fara impuritati, de culoare cenusie. Produsul se remarca prin. lucrabilitate sporita, aderenta foarte buna si rezistenta ridicata. Este recomandat pentru aplicarea termoizolatiei la fatade, la interior sau exterior, pentru placi termoizolatoare sau ornamente din polistiren expandat, placi din spuma de poliuretan, pe suprafata peretilor sau tavanelor din beton, BCA, caramida. De asemenea, se poate folosi la tencuirea suprafetelor de polistiren expandat sau poliuretan, dar si la lipirea si înglobarea plasei din fibra de sticla pe polistiren sau poliuretan.
Consumul este de aproximativ 3-4 kg / m2.
Unelte necesare: galeata, agitator mecanic sau manual, mistrie, gletiera cu dinti 6x6, dreptar.
Înainte de aplicare, se verifica starea peretilor, planeitatea acestora, se elimina exfolierile, impuritatile si praful. Suprafata suport trebuie sa fie portanta, compacta, uscata, lipsita de grasimi, de rezidiuri sfarâmicioase sau de saruri. Atât galeata cât si apa utilizata trebuie sa fie curate. Adezivul se introduce în apa (0,25÷0,3 l/kg) si se amesteca preferabil mecanic pâna la obtinerea unui amestec omogen, cremos, usor de aplicat. Se asteapta 10 minute pentru finalizarea reactiilor chimice si se amesteca din nou. Se poate aplica minim 60 minute dupa preparare.
Temperatura de lucru: +5°C ÷ +30°C.
Punere în opera: Pentru suprafetele plane, tencuite, adezivul se aplica pe toata suprafata placii de polistiren, cu ajutorul gletierei cu dinti de 10-12 mm, dupa care placa se preseaza pe suprafata de izolat. Pentru suprafetele cu denivelari, pasta se pune pe placa de polistiren sub forma de pete la distante de 15-20 cm si pe margine într-o dunga lata de 3-4 cm astfel încât sa fie acoperita cel putin 40-45% din suprafata placii de polistiren. Placa de polistiren se preseaza pe suprafata de izolat. Obtinerea suprafetei finale drepte se realizeaza prin presarea mai multor placi pe suprafata, cu ajutorul unui dreptar lung, din lemn sau metal. Timpul de întarire este de minim 72 ore. Timpul de maturare este de minim 15 zile. Dupa 48 de ore placile se dibluiesc cu 4-6 dibluri/m2, iar peste placa de polistiren se va aplica un strat de adeziv de min. 3 mm. cu ajutorul unei gletiere cu dinti de 6x6 mm în care se va îngloba plasa de fibra de sticla, apoi se realizeaza nivelarea suprafetei cu o gletiera dreapta. Dupa uscare se recomanda aplicarea a cel putin înca un strat de adeziv de 3 mm pentru obtinerea unei planeitati si rezistente sporite.
Recomandari speciale: Se va evita expunerea directa la razele solare a suprafetelor proaspat tencuite. Se va prepara o cantitate care va fi utilizata în cca. 60 minute. Înaintea aplicarii pe straturi suport absorbante, acestea vor fi amorsate sau umezite cu apa.
Produse recomandate
Articole
- Folosirea Adezivului de POLISTIREN M36
- Utilizarea si aplicarea Gletului Standard M11
- Aplicarea manuala a mortarului
- Ciment vs. ipsos
- Curatirea uneltelor folosite dupa prepararea ipsosului
- Obtinerea mortarului de ipsos simplu
- Cum se prepara mortarul de ciment simplu
- Prepararea mortarului pe baza de var-ciment
- Adaugarea materialelor componente în mortare
- Mortarul si variantele în care acesta poate fi utilizat
- De ce trebuie gletuit înainte de vopsire?
- Folosirea tinciului pentru netezirea tencuielii
- Aplicarea tencuielii grosiere
- Rolul stropului de tencuiala în tencuirea peretilor
- Pregatirea suprafetei suport, la aplicarea gresiei si a faiantei
- Povestea mortarului
- Cadoul romanilor pentru civilizatie: mortarul